Nurmileivän tarina

TORPAN-IKKUNAN-ALLA

Nurmileipä Oy -
Jauhot suuhun vuodesta 1928

Keskellä Nurmileivän perustaja Tyyne Maria Nurmi hymyilee vienosti kameralle, ja on kääntynyt miehensä Viljo Valtemarin puoleen. Pullakuski nojailee rennosti työnantajansa olkapäähän. Tämä kuva on peräisin Nurmen perhealbumista 1940-luvun puolestavälistä. Kuvasta välittyy perheyrityksen sama lämmin ja välittävä tunnelma, kuin mikä Nurmileivässä on 2020-luvullakin: välitön, luja yrittämisen tahto, hullaantunut elämään ja rakastunut leipään. Näistä onkin muodostunut Nurmileivän slogan: Jauhot suuhun vuodesta 1928!

Perheyrityksestä toiselle 1974

Isoisoäitimme Ruusa aloitti pienimuotoisen leipomotoiminnan Roballa jo sota-aikana, jonka jälkeen isovanhempamme Heikki ja Lempi Hildén jatkoivat toimintaa. Vuonna 1941 he perustivat Leipomo Hildenin yhdessä Ruusan kanssa.

Vuonna 1974 vanhempamme Maj-Lis ja Kari Ape ostivat Nurmileipä Oy:n, josta perheemme leipomoyrittäjyys sai jatkoa. Vanhempiemme siirryttyä eläkkeelle vuonna 2009 jatkamme me, neljäs leipomoyrittäjäsukupolvi, ylpeydellä Nurmileivän tarinaa. 

Meitä sisaruksia on kolme: Insinööri  ja leipurimestari Heikki, mysteerimies Janne sekä puhelimen ja kaulimen välissä minä Anna.

Henkilökuntamme kädenjälki näkyy jokaisessa tuotteessamme. Esko on ollut yli 30 vuotta konditoriaosastollamme, Fethi on leiponut saman verran leipomotuotteita. Paulilla on vankka yrittäjätausta ja suvereeni ote omaan hommaansa. Daniel tuo nuorekkaan raikkaan tuulahduksen tekemiseen ja ilmapiiriin.Kaikki nykyiset ja entiset työntekijät ovat tehneet Nurmileivästä meidän näköisen leipomon.

 

Tukkutori - Puhtaat jauhot pussissa

Helsingin Tukkutori, läskilaakso, rakkaalla alueella on monta nimeä! 

Vielä 1980-luvulla Tukkutorilla juoksentelivat Teurastamolta karanneet lehmät pitkin pihoja. Nyt 2020-luvulla tällä alueella toimivat Helsingin parhaat elintarvikealan tukkurit ja tuottajat. Kesäisin maanviljelijät myyvät satoaan aamuyöstä torikauppiaille.

Tuoreista, parhaista raaka-aineista, suosien Suomalaista. Näistä Nurmileivän tuotteet ovat valmistuneet Tukkutorilla jo vuodesta 1988.

Mistä Nurmileipää löytää

Olet saattanut päästä tutustumaan Nurmileivän herkkuihin pääkaupunkiseudulla lounasravintoloissa, teattereissa taikka ravintoloiden illallispöydissä. Vuosien saatossa korkealaatuisilla tuotteillamme on katettu myös hotellien aamupalapöytiä, kakuilla kruunattu juhlapöytiä ja ranskanleivällä entisöity arvokiinteistöjä.

Leipäpussejamme voit bongailla kauppojen hyllyiltä koko Suomesta. Suosituimpiin tuotteisiimme lukeutuvat erilaiset foccaciot, wienermunkit, nakkipiirakka sekä koko kansan suosikit, ja mahdollisesti Suomen parhaimmat, Brioche Bun hampurilaissämpylä ja Brioche Hot Dog sämpylä.
Kaikkia tuotteitamme pääset selailemaan täältä.

Helpoiten tuotteet löytävät perille pääkaupunkiseudulla, kun tilaat ne kotiovellesi verkkokaupastamme.