Julkaistu Jätä kommentti

Uuninpankko vol. 2

Brioche Bun burgerisämpylä, onnistumisia isolla O:lla

Brioche Bun onnistumisia isolla O:lla

Kuten jokunen blogin lukija saattaa jo tietää kuinka ylpeä olen Brioche Bunista ja ihan syystä. Harvoin mikään tuote saa näin paljon huomiota osakseen. Mutta silloin kun se osuu kohdalle, kantaa se pitkälle niin töissä kuin kotona. Se on onnistuminen isolla O:lla.

Toteutetaan yhteistyössä

Mutta palataan sähköpostiin, joka saapui Nurmileivän tilaukset@nurmileipa.fi osoitteeseen suunnilleen 2019 tammikuussa. Se meni jotakuinkin näin: Hei me ollaan ravintolaketju ja tähän asti tuotu briossisämpylä ulkomailta pakasteena. Haluisimme kuitenkin siirtyä kotimaiseen toimittajaan ja olisiko teillä resursseja lähteä toteuttamaan markkinoiden parasta briossisämpylää?

Tämän viestin välitin mun veljelle, meidän toimitusjohtajamme Heikille. Saman tyylisiä viestejä tulee aika-ajoin mutta tämä tuli oikeaan saumaan.
Koska yhteistyökumppanimme oli paistellut ja maistellut hampurilaissämpylöitä vuosikymmeniä, saimme tarkat ohjeet mitä sämpylältä vaaditaan. Rakenne, makumaailma, halkaisija ja paino olivat jo loppuun asti mietittyjä. Meidän tehtäväksemme jäi miettiä, kuinka korkea ja tasalaatuinen tuote toteutetaan.

Lisätään vielä ripaus rakkautta, niin ai että

Siitä se sitten lähti. Toi meidän toimitusjohtajamme, vanhin perheyrityksen sisarista Heikki on lähes viisikymppinen kolmen lapsen isä ja aviomies sekä leipuri, ylioppilas, laskentamerkonomi, tradenomi sekä Bio- ja elintarvikeinsinööri. Nurmileivästä löytyy siis omasta takaa huippuvahvistus tuotekehitykseen.

Jos insinöörin paras kaveri on Excel, on leipurin parhaat työkaverit ovat kädet. Jauhojen rakenne ja leivottavuusominaisuudet saattavat heittelehtiä huomattavasti. Lämpötilat, ilmankosteus, ilmastointi ja työvälineet näin niin kuin alkuunsa vaikuttavat lopputulokseen ja on ihan sama mitä Excelin reseptit tai Wordin työohjeet sanovat leipurin tykit, eli kädet, takaavat huipun lopputuloksen.

Leipominen yksinkertaisuudessaan on haastavaa ja älyttömän mielenkiintoista. Mä aina ihailen sitä, miten jauhosta ja vedestä saadaan tehtyä niin paljon variantteja ja kun lisätään vielä ripaus rakkautta, niin ai että.

Epäonnistuuttiin ja sitten taas onnistuttiin

Miten sen Brioche Bunin tuotekehityksen kanssa sitten kävi. No me leivoimme, maisteltiin, etsittiin oikeita yhteistyökumppaneita raaka-aineiden osalta ja kilpailutettiin. Vuosi siinä meni, kun välillä otettiin tuumaustaukoja ja odoteltiin raaka-aineiden näytteitä tavarantoimittajilta.

Leivottiin, epäonnistuuttiin ja sitten taas onnistuttiin. Olisiko ollut kahdeksas kerta, kun päästiin jyvälle. Silloin tiedettiin leipomolla, että huipputuote luvassa ja ehkä markkinoiden paras.
No onko se huipputuote? Sen päättää tietenkin loppukäyttäjä!

Torstaina 26.8 vietetään burgerpäivää

Kun Brioche Bun oli valmis ja kuukauden päivät harjoiteltu sen tuotantoa, alkoi Korona uutiset kantautua. Ja niinhän se iski meihinkin ryminällä. Yhden viikon aika myynnistä suli 90 %, mutta onneksi meillä oli Brioche Bun, joka loi uskoa. Nyt tuote, joka luotiin yhteistyössä yhdelle asiakkaalle on meidän myydyin tuotteemme.

Kun someen laittaa julkaisun, leipomon oven kahvassa roikkuu ihmisiä, jotka tulevat niitä noutamaan. Ei meillä täällä Tukkutorilla ole myymälää ollut vuosikymmeneen mutta torstaina 26.8 vietetään burgerpäivää, ja sovitaan että silloin on myymälä, hyviä tarjouksia, reseptejä ja lämpimäisiä.

Uhka vai mahdollisuus?

Asiakkaan ehdotus, tehdään yhdessä parempi Brioche Bun hampurilaissämpylä kuin markkinoilla tähän asti on ollut saatavissa. Uhka vai mahdollisuus? Tämän ehdotuksen jälkeen, vuoden tuotekehittelyn ja puolentoista vuoden valmistuksen jälkeen sanoisin, että upea mahdollisuus.

Lisätietoja Brioche Bunista löydät täältä.

Ilmottaudu uutiskirjeen tilaajaksi täältä.

Kiitos että luit terveisin Anna

Nurmileivän Anna esittäytyy
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *